Evet, veri merkezimizde firewall mevcut olup, ağın saturasyona uğramaması için belirli aşamalarda koruma sağlamaktadır.
✔️ Yurt içi saldırılar: Veri merkezleri arasında sağlanan ortak güvenlik protokolleri sayesinde, yurt içinden gelen saldırılar etkisiz hale getirilmektedir.
✔️ Yurt dışı saldırılar: Voxility benzeri bir koruma mekanizmasıyla, hat saturasyona uğradığında IP anonslarınız otomatik olarak devre dışı bırakılmaktadır. Yani web sitenizin erişimi kesilmektedir.
DDoS saldırılarından korunmak için ise, WAF ve IPS için üçüncü taraf hizmetler kullanmaktayız. Tüm müşterilerimizde Cloudflare kullanımı zorunludur.
✔️ Cloudflare’in ücretsiz sürümü: DDoS koruması sağlar.
✔️ Cloudflare’in ücretli sürümü: WAF (Web Application Firewall) ve IPS (Intrusion Prevention System) gibi ek güvenlik katmanları sunar.
Cloudflare gibi bir koruma kullanılmadığında, IP adresiniz doğrudan açığa çıkabilir ve yüksek boyutlu bir saldırı durumunda veri merkezinin firewall kapasitesini aşan saldırılara maruz kalabilirsiniz. Bu tür durumlarda, IP adresiniz blackhole veya null route işlemine tabi tutulabilir.
Güvenliği en üst seviyeye taşımak adına, yüksek kapasiteli DDoS koruması sunan Cloudflare gibi global güvenlik çözümlerini kullanmak en etkili yöntemdir. Cloudflare kullanılmadığı senaryoda sunucu, DDoS atakları için korumasız kalacaktır.
Kısa URL : https://www.kisa.link/HhPyt
Bu makale sizin için faydalı oldu mu?
Harika!
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Üzgünüz! Size yardımcı olamadık
Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz
Geri bildirim gönderildi
Çabanızı takdir ediyoruz ve makaleyi düzeltmeye çalışacağız